MultiCUE geeft een workshop over meertaligheid aan gastouders!

Hoe begeleid je een kind dat nog niet veel Nederlands spreekt? Is het erg als kinderen meerdere talen door elkaar gebruiken? Wanneer moet je je zorgen maken? Hoe zorg je ervoor dat kinderen een open houding krijgen ten opzichte van andere talen?

Dit zijn een paar van de vragen die we op zaterdagochtend 2 maart bespraken tijdens een interactieve workshop voor gastouders en nannies van Gastouderbureau Kroostopvang. Tijdens de workshop vertelden we meer over meertalige taalontwikkeling bij jonge kinderen, presenteerden we mythes en feiten over meertaligheid en bespraken we verschillende casussen die de gastouders zelf inbrachten. Lees meer over deze onderwerpen in deze overzichtelijke toolbox! Hierin komen allerlei thema’s aan bod die relevant zijn voor pedagogisch medewerkers en gastouders die te maken hebben met meertalige kinderen (0-4 jaar).

Interesse in een workshop over meertalige taalontwikkeling voor jouw school of organisatie? Neem contact met ons op via multicue@uva.nl, dan bespreken we graag de mogelijkheden!