voor scholen

Leuk dat u geïnteresseerd bent in ons project! Hieronder kunt u meer lezen over wat wij doen en hoe we kunnen samenwerken. Als u contact met ons wilt opnemen, kunt u een mail sturen naar multicue@uva.nl.

Samenwerking en contact met ouders

In het verleden hebben wij samengewerkt met scholen door ouders te informeren via de nieuwsbrief van school, door brieven mee naar huis te sturen met de kinderen en/of door voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders te houden. Leerkrachten van kinderen spelen vaak een sleutelrol in de communicatie tussen ons en de gezinnen. 

We staan ook open voor andere vormen van samenwerking. Mocht u ideeën hebben over hoe we kunnen samenwerken of over wat we terug kunnen doen voor de school, neem dan contact op via multicue@uva.nl.

Wat betekent deelname voor u?

Na overleg met de school en de leerkracht komen onze testassistenten langs op dagen die voor iedereen goed uitkomen. Kinderen worden individueel getest in een aparte ruimte. Onze testassistenten zijn goed getraind, kunnen goed met kinderen omgaan en zorgen ervoor dat het kind zich veilig voelt voordat de taakjes beginnen.  

Alle taakjes zijn kindvriendelijk en lijken op spelletjes. Kinderen vinden het over het algemeen leuk om mee te doen. Als dat nodig is, kan het kind tussendoor korte pauzes nemen. In het zeldzame geval dat een kind toch wil stoppen wordt de sessie meteen afgebroken. Wij zorgen ervoor dat alle kinderen die deelnemen toestemming hebben gekregen van hun verzorgers. 

In ruil voor uw samenwerking

Er worden geen gegevens over individuele kinderen gedeeld met leerkrachten en ouders, maar we zouden een presentatie over meertalige opvoeding kunnen geven voor ouders of een wetenschapsles voor kinderen als de school daarin geïnteresseerd is. Als u andere manieren ziet waarop we u van dienst zouden kunnen zijn, laat het ons dan weten, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.